Ontbijt
FOOD & DRINKS

Drie tips voor als jij altijd het ontbijt overslaat

Ontbijt wordt gezien als de belangrijkste maaltijd van de dag. Het geeft je energie om de dag goed te beginnen. Echter zijn er veel mensen die het ontbijt overslaan. Vaak omdat ze geen eetlust hebben of omdat ze liever iets langer in bed blijven liggen. Dit zorgt er meestal voor dat er halverwege de ochtend gekozen wordt voor ongezonde tussendoortjes. Toch is het belangrijk om iets te eten of te drinken. In dit artikel geef ik drie tips voor als jij altijd het ontbijt overslaat.

1. Start de dag met bewegen

De dag beginnen met bewegen is een goede manier om eetlust te creëren. Beweging zorgt ervoor dat de spijsvertering wordt gestimuleerd. Het maakt in principe niet uit welke vorm van beweging je toepast. Dit kan een wandeling zijn, maar ook yoga oefeningen uitvoeren of een stukje hardlopen. Het is ook een optie om naar de sportschool te gaan. Echter is het voor een zware workout vaak wel van belang dat je van te voren goed gegeten hebt voor voldoende energie. Wanneer je tijdens de workout veel vraagt van jouw lichaam, is het belangrijk om voldoende energie te hebben uit voeding.

2. Ontwikkel een routine

De meeste mensen hebben vaak bepaalde routines die ze hanteren. Sommige beginnen de dag met een warme of koude douche en de ander begint gelijk met een ontbijt. Wanneer het ontbijt nog geen onderdeel is van jouw routine, is het mogelijk om ontbijten eraan toe te voegen. Een routine opbouwen heeft tijd nodig, dus ook het dagelijks nuttigen van een ontbijt. Probeer elke dag op hetzelfde tijdstip te ontbijten en je zult merken dat jouw lichaam hieraan gewend raakt. Het duurt namelijk ongeveer 30 dagen voordat iemand een routine heeft ontwikkeld. 

3. Eet wat je lekker vindt

Het is belangrijk dat een dag begint met eten dat je lekker vindt. Op deze manier is het mogelijk om jezelf aan te leren dat er gegeten moet worden in de ochtend. De een houdt van een hartig ontbijt en de ander eet graag yoghurt. Het is ook mogelijk om een vloeibaar ontbijt te maken. Tegenwoordig zijn er eindeloos veel gezonde smoothie recepten te vinden op het internet. Probeer verschillende ontbijt mogelijkheden uit. Alleen op deze manier kom je erachter wat voor jouw werkt. 

Ieder mens heeft andere behoeftes en voorkeuren. Hierdoor is er geen goed of slecht ontbijt. Het is met name van belang dat er iets gegeten wordt in de ochtend. Hopelijk helpen deze tips jou om voortaan wel iets te eten als ontbijt.